Kapcsolat – nyitvatartás

A gyűjtemény kiállításait keddtől vasárnapig, naponta 14-től 18 óráig lehet megtekinteni. (Csoportokat, legalább egy héttel a tervezett látogatás előtti, előzetes bejelentkezés alapján, hét közben délelőtt is tudunk fogadni a nyitvatartási napokon.)

Belépőjegy: 400 Ft, kedvezményes 200 Ft (diák, nyugdíjas). Rákosmenti oktatási intézmények csoportjai és az egyéb kedvezményezettek (pl. múzeumi dolgozók, pedagógusok, mozgássérültek, stb.) számára ingyenes.

Elérhetőségek

Cím: 1174 Budapest, Báthory utca 31.
Telefon: +36 (1) 258-4693, +36 20 264 9158
E-mail: erh@erdosreneehaz.hu

Honlap: http://www.erdosreneehaz.hu

Térkép:


Erdős Renée-Ház nagyobb térképen való megjelenítése

Munkatársak

Ádám Ferenc (gyűjteményvezető, történész-muzeológus)  +36 20 2649158

Bánki Tamás (muzeológus-múzeumpedagógus) +36 30 413 6119

Ferenczi Zsuzsa – kulturális intézményi technikus – teremőr +36 1 2566062

Kutatás

 „A kulturális örökséghez tartozó javak múltunk és jelenünk megismerésének pótolhatatlan forrásai, a nemzeti és az egyetemes kulturális örökség egészének elválaszthatatlan összetevői; szellemi birtokbavételük minden ember alapvető joga. Az e fogalomkörbe tartozó értékek …. a nyilvánosság számára történő széleskörű és egyenlő hozzáférhetővé tétele a mindenkori társadalom kötelezettsége.” (1997. évi CXL. törvény) „A múzeumban folytatható kutatás technikai feltételeit – az intézmények szervezeti és működési szabályzata mellékleteként – kutatási szabályzat tartalmazza.” (47/2001. Korm. rendelet)

Külső kutató az Erdős Renée Ház gyűjteményeiben nyilvántartott és őrzött anyagot, valamint az arra vonatkozó dokumentációnak a szakmai alapadatait csak az intézmény vezetőjének írásos engedélye alapján, a  szakterületért felelős muzeológus felügyelete mellett kutathatja. Az intézmény vezetőjének joga, hogy az eredeti kulturális javak helyett azoknak a másolatát vagy dokumentációját biztosítsa a kutatás céljaira. Ezekről a kutató kérésére és költségére – a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény előírásainak figyelembevételével – kutatási célú és minőségű másolatot készülhet.   A kutatási engedély csak az 47/2001-es korm. rendeletben említett feltételek teljesülése esetén adható, illetve tagadható meg.

A kutatószolgálat keddenként 9-től 13,  szerdánként 12-től 17 óráig működik. A kutatás feltételeinek maradéktalan biztosításához legalább a megelőző hét utolsó munkanapjáig, előzetes bejelentkezés szükséges.