Kutatás

 „A kulturális örökséghez tartozó javak múltunk és jelenünk megismerésének pótolhatatlan forrásai, a nemzeti és az egyetemes kulturális örökség egészének elválaszthatatlan összetevői; szellemi birtokbavételük minden ember alapvető joga. Az e fogalomkörbe tartozó értékek …. a nyilvánosság számára történő széleskörű és egyenlő hozzáférhetővé tétele a mindenkori társadalom kötelezettsége.” (1997. évi CXL. törvény) „A múzeumban folytatható kutatás technikai feltételeit – az intézmények szervezeti és működési szabályzata mellékleteként – kutatási szabályzat tartalmazza.” (47/2001. Korm. rendelet)

Külső kutató az Erdős Renée Ház gyűjteményeiben nyilvántartott és őrzött anyagot, valamint az arra vonatkozó dokumentációnak a szakmai alapadatait csak az intézmény vezetőjének írásos engedélye alapján, a  szakterületért felelős muzeológus felügyelete mellett kutathatja. Az intézmény vezetőjének joga, hogy az eredeti kulturális javak helyett azoknak a másolatát vagy dokumentációját biztosítsa a kutatás céljaira. Ezekről a kutató kérésére és költségére – a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény előírásainak figyelembevételével – kutatási célú és minőségű másolatot készülhet.   A kutatási engedély csak az 47/2001-es korm. rendeletben említett feltételek teljesülése esetén adható, illetve tagadható meg.

A kutatószolgálat keddenként 9-től 13,  szerdánként 12-től 17 óráig működik. A kutatás feltételeinek maradéktalan biztosításához legalább a megelőző hét utolsó munkanapjáig, előzetes bejelentkezés szükséges.

Rólunk admin

Mondd el a véleményed!

Ha érdekesnek találod
szólj hozzá!