Fotópályázat!!!

Fotósok figyelem!

Fotópályázat 2012.

 

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata kerületünket sokszínűen bemutató, reprezentatív kiadványt kíván megjelentetni.

A cél elérése érdekében az Önkormányzat nyílt fotópályázatot ír ki a kerület természeti környezetének, épített örökségének (pl. védett épületek, köztéri műalkotások), jelenkori településképének bemutatására.

A pályázaton bárki részt vehet. Pályázni szerzőnként maximum 30 db olyan eredeti, egyedi fotográfiával lehet, melynek szerzői jogával alanyi jogon korlátozás nélkül rendelkezik a Pályázó, és amellyel a pályázat benyújtásának időpontját megelőzően más fotóversenyen nem ért el eredményt. 

A Pályázónak a leadáskor nyilatkoznia kell arról, hozzájárul, hogy az általa készített fotográfiákat térítésmentesen Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata rendelkezésére bocsátja, aki azokat megjelentetheti a kiadványban. A Pályázót szerzői jogdíj a pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg.

A Pályázó a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy az Önkormányzat a pályázattal és a kiadvánnyal kapcsolatos publikációkban képeit térítésmentesen felhasználja.

A Pályázó hozzájárul, hogy pályaműveit a pályázat kiírója ellenszolgáltatás nélkül felhasználhassa a rakosmente.hu és az erdosreneehaz.hu weboldalakon.

A Pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez, nevének és a képek címének a pályázattal és a kiadvánnyal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

 

A kiadványban megjelenő fotókat szakmai zsűri választja ki.

A fotópályázaton az első három helyezett alkotó díjazásban részesül.

 

A fényképeket nagy felbontásban, digitalizált formában, nyomdai felhasználásra alkalmas módon kell leadni CD vagy DVD lemezen. A file-ok elnevezésének tartalmaznia kell az alkotó nevét (pl.: kiss_jános_27.tif), továbbá mellékelt dokumentumban (papíralapon vagy elektronikus formában) a felvétel helyszínét és idejét. A kiíró csak olyan fotográfiákat tud elfogadni, amelyeken legfeljebb minimális, a pályázati cél érdekében történő számítógépes beavatkozás történt.

 

 A pályázat benyújtásának helye és időpontja:

Erdős Renée Ház – Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóterem (1174 Budapest, Báthory u. 31., telefon: +36 20 264 9158, +36 1 258 46 93).

2012. május 29 –  június 1., 10.00 – 18.00 óra között

 

A kiadvány várható megjelenési ideje 2012. augusztusának vége, melyből a könyvben szereplő alkotók tiszteletpéldányt kapnak.

Rólunk admin

Mondd el a véleményed!

Ha érdekesnek találod
szólj hozzá!